Kieper laadbak (kipper)

Wanneer u vaak los gestort materiaal vervoerd dan is een kipper geen overbodige luxe.

Onze kippers worden gemonteerd op een stalen hulpchassis wat op zijn beurt met bouten vast gemonteerd zit op uw bedrijfswagen, er kan gekozen worden voor achterwaarts kiepen tot 3500kg en zijdelings tot 1800kg.

De kiepbak wordt gebouwd volgens hetzelfde principe als onze openlaadbakken, echter wordt de vloer van de laadbak dusdanig verstevigd dat de punt belasting van de cilinder goed verdeeld wordt over de gehele vloer. Voor de vloer gebruiken we een gladde stalen plaat van 3, 4, of 5 mm naargelang de klant wenst. 

Onder de vloer zit een 4 traps telescoopcilinder gemonteerd die een hef kracht heeft van 5 ton, door de positie van de cilinder wordt er efficiënt met deze kracht omgegaan en een kiepvermogen van wel 3500 kg behaald. Met een uitgeschoven lengte van 1300 mm van de cilinder wordt een grote hellingshoek gemaakt. Hierdoor schuiven alle soorten materialen gemakkelijk uit de kiepbak. De cilinder wordt gevoed door een 12 Volts hydrauliek unit gemonteerd onder de laadbak.

Al het staalwerk wordt doormiddel van thermischverzinken beschermd tegen de weersomstandigheden, verder wordt de opbouw afgewerkt met aluminium zij-borden van 400 mm tot 600 mm hoog. Voor de achter klep kan gekozen worden voor onderscharnierend of bovenscharnierend, links en rechts scharnieren of uitneembaar.

Door goed overleg en samen te kijken naar de werkzaamheden waar de kipper voor gebruikt gaat worden, worden aanpassingen bedacht en gebouwd om uw voertuig perfect te aan te laten sluiten bij uw behoeften. In het voorbeeld ziet u een kipper met tussenschotten die elk vergrendeld of ontgrendeld kunnen worden, hierdoor wordt het mogelijk om in delen de lading te storten.