Schuifzeilen en huif

De huif ofwel schuifzeilenbak heeft als basis een verzinkt frame zoals de open laadbak.
Voor de huifconstructie gebruiken we een lichtgewicht stalen frame.
De hoogwaardige aluminiumschuifrail en het eenvoudige opspanratelysteem zorgen voor een groot gebruiksgemak. Met pvc materiaal wordt door een professionele zeilmakerij perfect passende zeilen ingemeten, waarbij voor het dak een wit lichtdoorlatend zeil gebruikt wordt.
Voor de zijkanten kan gekozen worden uit vrijwel elke kleur.

Voor de schuifzeilen zijn er twee opties:

  1. Er kan gekozen worden voor afspannen met elastieken naar de onderzijde van de zijborden. Hierbij worden aan de binnenzijde planken geplaatst ter voorkoming van omvallende lading.
  2. Een andere optie is om te kiezen voor geïntegreerde verticale banden vanuit de rollers boven in het schuifzeil. Deze banden worden met een bukkel aan de onderrand van de laadbak vastgehaakt en aangespannen. Het grote voordeel hiervan is dat de planken niet meer nodig zijn, omdat deze banden een eventueel omvallende lading tegen zullen houden.

Desalniettemin kunnen er altijd nog plankhouders gemonteerd worden, ook als u na een tijdje daarvoor wilt kiezen. Bij beide opties van afspannen wordt voor het zeil in de lengte op te spannen gekozen voor een kederbuis met opspanratel aan de achterzijde van de laadbak.

Bedrukking van de huif en belettering van de cabine kunnen wij voor u verzorgen.

Al onze schuifzeilwagens hebben een harde voorwand ter voorkoming van schade aan de cabine bij omvallende lading tijdens het aanremmen.

Voor de vloer kan gekozen worden uit:

  • watervaste verlijmde multiplex met antislib
  • aluminium traanplaatvloer
  • hardhouten planken

De 400 mm hoge aluminium zijborden kunnen indien gewenst vervangen worden door 200 mm hoge uitneembare aluminium planken.

Voor de achterzijde is er ook de optie om een vaste klep te monteren bekleed met pvc zeil zoals de schuifzeilen, alsmede harde deuren of een laadklep.

Indien gewenst leveren wij de laadbak inclusief kunststof spatborden, zijafscherming, zijverlichting en afgemonteerd op uw voertuig.